29 Nisan 2013 Pazartesi

adının basına eskiyi yakıstıramadıgım...

biz susalım. şarkılar çalsın. en çılgınca olanından çalsın hemde. dans edelim. deliler gibi ayaklarımız şişene kadar dans edelim. sonra sen yorul dizlerimde uyu. ben saçlarınla oynayayım. alnından öpeyim. elimin tersini yanaklarında gezdireyim. yüzünün her bir noktasını parmaklarım ezberlesin. sonra sana sarılayım kokunu içime çekeyim. tüm bedenim bi sen olsun. seni seveyim sadece. tüm sevmelerim senin olsun başka kimseyi sevmeyeyim mesela. mesela sadece annemi babamı kardeşimi seveyim mesela. onlardan arta kalan hepsi senin olsun.

tek sen ol hayatımda başkasıda olmasın gerek yok yani sen yetersin bana ben sana yeter miyim acaba? hem hayatımda tek sen olursan yağmurlu bi günde başına şemsiyeyi tutabilecek tek kişi ben olurum. akşamları evine ekmek getirecek. hastalandığında sana nane limon yapacak. gece kabus gördüğünde yanında sana su verebilecek kişi ben olurum işte fena mı olur. tek ben olayım hayatında. başka kimse olmasın işte. bencil olalım biz konusunda. sen tek benim ol. ben tek senin.

egolarımız olmasın. bi beklentimiz de sadece hayatımızda olalım. gülelim eğlenelim. sevgili olmayalım istiyorsan ama birlikte olalım. aklına gelebilecke her şeyi yapalım. ama sevgili olmayalım istersen. sen ol işte hayatımda kimse olmasın ben senle mutluyum. senle doluyum. sensiz içinde gül olmayan bi vazo gibiyim. içim bomboş sadece kenarda öylece duran vazo. işe yaramaz mı? yarar ama ayda yılda bir kere. ama sen olursan eğer benim içim güzelleşir. önemim artar. bi köşe de durmaktan sa bAŞKöşe de dururum. işte içinde gülü olan, papatyası olan bi vazo olurum.
"vazo" kelimesinin başına bi sıfat eklenmiş olur. senin bana geldiğinde başkalarının bana hitap edeceği gibi...

şimdileri kim bilir bazıları "elifin eski sevgilisi!?" diyordur. kim bilir belki de "eskisi" ama eski olmayalım be biz. eski sıfatını ben sana hiç yakıştıramadım ki. başkası da bana yakıştırmasın. sen  hep benim için "onur'un sevgilisi" olarak kaldın ve öylesinde. illa yanımda olmana gerek yok. başkaları öyle bilsin. ben yalan söylemem ki. onlarda öyle bilsin banane. ben senin başına eski koyamam ki ama. koyarsam ölürüm. ölürüz. işte koymam banane... sen hep sevgilisin benim için...

çocuk gibi trip atmayı özledim belki de. ya neden böyle oluyor anlamıyorum senli her şeyi özlüyorum. herbir şeyi. acaba yokluğundan mı? ama öyle olsa neden sen varken de seni özlüyordum kokunu tenini bakışını gülüşünü...
sende apayrı bir şey var. bende çözemedim işte. inan bana en iyi problem çözücü bir insana dahi versen çözemez bunu biliyorum. saçma işte.

ama ama... 
ve ben yine seni çok özledim.
seni çok seviyorum...

20 Nisan 2013 Cumartesi

gittim, bir sen olsan?

güzel.
seni sevmek,
seni özlemek
içinde sen geçen her şey çok güzel.
görmeden inanmak
inanıpta görmemek
gibi bir şey seni sevmek.
ağzımda bu aşk sözleriyle dolaşıp durdum geçtiğimiz yerleri, oturduğumuz yerleri. cesaretliydim bugün. seni ziyaret edecektim. bıraktığım yerde. ağlama valla ağlamadım bu sefer. sadece tek bi damla düştü gözümden toprağa düşemeden kalbimde durdu engelledin bırakmadın.
senle olan hiçbir şey değişmemş orada. köpekler bile aynı nerdeyse. kapattım gözümü. seni yanımda hayal ettim. yanımdaymışsın gibi seninle konuştum. içimi açtım içimde ne varsa döktüm sana. korkaktın biraz, yaralı bir güvercin gibi. dokunamıyordum, dokunmak istiyordum. ilgiye, yaralarının sarılmasına ihtiyacın vardı. hani olur ya insan en kötü anında bile birileri zorla güldürmeye çalışır ve orada bi gülüş atar ya onun gibi bi gülüşün vardı. hem acı çeken hem korkan bir tatlı gülümseme. önce anıları döktük ortaya en güzellerini, en özene bözene yapılmışlarını seçtik.
konuştuk.
tartıştık
yine kavga ettik.
ama hiç bırakıp gitmedin.
bi daha sevdim seni.
çok sevdim..
seni sevecek onlarca neden varken ben sadece tek bir şeyini seviyorum. bakışını... işte o her şeyi anlatıyor. her şeyiyle insana yetiyor.
hayatıma girecek en güzel kadın olmayabilirsin.
en iyisi de olmayacaksın belki de.
ama ben seni seviyorum.
seni istiyorum.
sadece sen ol istiyorum.
tek sen ol bana bir şey olmaz...


bir
sen
olsan.

18 Nisan 2013 Perşembe

bence dinlemelisin. "gitmeseydin"

Bence çok güzel bir şarkı senin yokluğundan beri dinliyordum. Bu aralar yine karşıma çıktı sevdim dinledim dinledikçe seni hatırladım.  seni özledim. seni nasıl çok sevdiğimi söyledim kendi kendime duydun mu? söylerken de elimi kalbime götürdüm belki daha iyi duyabilirsin diye. sahi duydun mu?
Eğer birgün gelirsen buraya dinle bu şarkıyı çok güzel...
Adını mı merak eder oldun? "BERKAY - Gitmeseydin" dinlersen sevinirim...

Başka biri çözüm değil
Bu ayrılık lüzum değil
Yerime geçip, ben olsana
Benim gibi dokunsana

Sessizliği bırak hadi
Benim gibi konuşsana
Daha neler diyecektim
Sen hepsini bilecektin
Eğer bugün gitmeseydin

Birkaç güne dönecektim
Ve her seyi çözecektim
Keşke beni bekleseydin
Dünya yalan çogu zaman
Sana bana acımadan




seni
çok
sev
iyo
rum

17 Nisan 2013 Çarşamba

sahi bu kadar zor mu sevmek?

seni sevmek tüm insanlığı sevmek.
seni sevmek yolda zıplayarak yürümek.
seni sevmek eve erken gelmek.
seni sevmek sabah kahvaltı yapmadan evden çıkmamak.
seni sevmek alışkanlık ile sevmek arasındaki farklı görebilmek.
seni sevmek lokum gibi bir şey işte.
seni sevmek inanmak, sahiplenmek, özlemek, beklemek....

onca neden var di mi seni sevmek için? sen neden hala bu nedenleri görmezsin? neden inat edersin? seninle biz tom ve jerry gibiydik aşk konusunda sen kaçtın ben kovaladım... hiç bi zaman birleşemedik. birleştiğimizde ise ortak düşmanlarımız vardı. sen hep kaçtın ben hep kovaladım. aşkı aradım sende.

seni sevmek çok garip bir şey aklına bir şey gelmese bile yazmak istemek seni sevmek. saçma bir şey işte ama bi o kadar da güzel. öpüşmek sarılmak gibi. dışarıdan ne kadar abes ve gereksiz görülse de yapılınca mükemmel olan bir şey.

özlüyorum seni yarınım gibi. dünüm gibi geçse vakitler. gelsen, gelmek istesen... kavuşsak belki ne güzel olur ha. bi büyük açarız. demleniriz. büyük dediğime bakma sevgili. içki içmeyiz farklı bir şeyin büyüğünü açarız. kutlarız. deliler gibi dans ederiz. nefesimiz kesilinceye kadar hemde. sonra sarılarak uyuruz. pardon uyuma kısmını atladım. senin eve gitmen gerekecek o yüzden uyuyamayız. o zaman sarılarak eve gideriz. tüm insanlar baksın onlara meydan okuyalım. bırak onlar dalga geçsin bizimle bırak onlar alaycı gözlerle baksın bırak onlar ne yapsa yapsın. ikimiziz orada gerisi kimin umrunda?

alnından öpeyim. bu sefer evet bu sefer gerçekten öpeyim. alın yazın neyse o benim alın yazım olsun. ikimizin ki birleşsin işte.  sen neysen ben o olayım. ben neysem sen o ol.

ah bi gelsen. bi görsem seni ölmeden. bi sarılsam. hiç bırakmasam. sende bırkamasan. kavga etsek bile. didişsek bile. kıskansam bile. engel koysam bile hiç bırakmasak. sadece son nefesimizde bıraksak. inan buna bu olur. istersek olur. aslında bizim kavgalarımız iyidi. iletişimin olduğu her yerde kavga olur her yerde anlaşmazlık olur. eğer bunlar olmasa sorun işte oradadır. ben hatalar yapabilirim sende hatalar yapabilirsin hatalar yapmasak nasıl tanırız ki birbirimizi? nasıl ölçebiliriz sevgimizi? ben yaptım bi hata kaybettim seni. bedelini de her gece ağlayarak, özleyerek, bekleyerek geçirdim. pişmanım. seviyorum köpekler gibi seviyorum. deli gibi ulan seni seviyorum deli gibi...

artık akıp gitmesin zaman. gel durdur. gel son ver bu özleme. gel son ver bu hasrete...

gel! akrep ve yelkovan 
kavga etmesin artık. 
onlarda barışsın.
bizde...
onlar da kavuşsun.
bizde...

14 Nisan 2013 Pazar

mutluluk elif.

birçok insan mutluluğu arıyo kimisi taraftarı olduğu takımda buluyor bu mutluluğu kimisi ailesinde kimisi çocuğunda kimisi sevdiğinde.
ben bunlardan değilim.
ben mutluğu elifte arıyanlardanım.
mutluluğun başlangıcı olan yani elifte.
isminin anlamı gibi mutluluk onunla başladı. onunla devam ediyor onunla devam edecek.
mutluluk elif çünkü o anne, baba, kardeş, dost her şey o.
mutluluk elif çünkü başlangıç.
mutluluk elif çünkü son.
mutluluk elif çünkü tek yalnız...
mutluluk elif çünkü çift iken tek olabilmek yek olmak.
mutluluk elif çünkü upuzun sürmek hiç bitmemek.
mutluluk elif...
neden mutluluğu başka arıyorum? aradım? aradık? e işte kör müyüm!? yanı başımda mutluluk.
bi otobüs uzaklıkta bi telefon kadar yakında.
mutluluğu arasam çıkar mı şimdi telefona?
benim ağladığım gibi mutluluktan ağlar mı?
sevinir mi?
evet bu sefer korkak olmamalıyım. aramalıyım mutluluğu.
kontörüm bitene kadar konuşmalıyım.
pardon benim kontörüm hiç bitmez ki?
artık faturalıyım en fazla cebimden gider.
onuda çalışıp öderiz olmaz mı?
insanlar içinde birtek mutluluğun sende olacağına inandım.
inandırdım kendimi.
sende inandırsana buna kendini?
gelip mutlu olacağımıza mesela inan buna. bu sefer safça inanlardan ol. çocuk gibi ol mesela. annesine markete giderken anne sürpriz yumurta al diyen çocuk gibi ol. çünkü anneler asla unutmaz çocuklarına verdiği sözü. sende öyle ol işte. mutluluk iste benden annen olur getiririm sana o neredeyse. ya da değer verdiğin kişi olup getiririm sana.
gel sabahları erkenden kalkıp güneşin doğuşunu izleyelim.
gel birlikte hiç çekinmeden yemekler yiyelim.
gel birlikte yemek yapalım.
gel sana mevsiminde olmayan meyveler alayım sırf canın çekti diye. kışın karpuz alayım kışın çilek alayım sana.
gel en sevdiğin üniversiteye gidelim kahve içelim gezelim orada.
gel ilk defa bi kafede oturalım. birlikte pizza yiyelim.
gel sana şiirler yazayım.
gel kulağına seni seviyorumu binlerce kez bahşedeyim ve bundan hiç sıkılmayayım.
gel yaşlı huysuz bi insan olduğunda ilaçlarının yerini bulamadığında pusulan olayım ilaçlarının yerini bulayım.
gel it gibi didişelim ama asla ayrılmayalım en kötü kavgaların sonunda sarılıp ağlayalım.
gel akşamları yatmadan önce hep sana seni seviyorum diyeyim.
gel ansızın bi gece kapına geleyim elimde güller olsun onları sana vereyim.
gel sana salatalar yapayım yemek hazırlayayım. biliyorum kötü olmaz ama sen gel yine ne yapıp ne edip öğrenirim.
gel annen annem olsun, baban babam olsun. babam baban, annem annen olsun.
gel yek olalım ayrı kalıp yok olmaktansa tek olalım yek olalım...
gel profumu sana vereyim bozsan bile kızmayayım sana.
gel macbook alalım, ayfon alalım gel her şeyi birlikte yapalım.
gel ufak bi evimiz olsun ama mutfağı büyük. içini istediğin gibi döşe kabulüm. sadece akşamları maç izlerken önümden geçme yeter. ya da geç ya geçen sen olduktan sonra.
gel film izleyelim. en olmadık yerinde ağla filmi yarım bırakıp seni teselli edeyim.
gel en kötü günümde yanımda sen ol yanında ben olayım.
gel tek bırakma beni bu otobüs yolculuklarında cama yaslanacağıma senin omzuna yaslanayım.
gel her şeyim çift olsun. çift kişilik ekmek, çift kişilik tabak.
gel sabah namazına kaldır beni.
gel daha nice şeyler yapalım sen yeter ki gel.
inan gel.
mutluluğu gerçekten yaşamak için gel. ama hiç gitme. gideceksen de beni yanına gömsünler işte başka bir şey istemem. 

mutluluk sen.
ah bi gelsen.
gel la 
valla bak gel
öyle bi sevicem ki
hiç gitmicen.

10 Nisan 2013 Çarşamba

sanırım sen puzzlesın...

Yani olmuyor, olmuyor istesem de
Kimse gelmiyor
lalalay lalalayy lallayy...
ne güzelde söylemiş şarkı sözleri
olmuyor yerin dolmuyor... kimse sen olmuyor. bu hayatta bir tek seninle konuşunca tüm her şeyi unutabiliyorum. tüm insanlardan arınıyorum. tüm dertlerimi bir kenara bırakıyorum. kilisiye giden günahkarın tüm her şeyden arınması ya da arındığını düşünmesi gibi bir şey.
senle konuşunca tüm günahlarım gidiyor.
sen olmayınca tüm günahlarım geri geliyor.
sen benim günah çıkartıcım mısın?
sakın ha burada yanlış anlama burada ki günah insanlar... dertler... sıkıntılar... özlem...
işte öyle sevgili.
sen kilise papazı.
ben günahkar.
söyle kaç kerede daha seninle konuşmam gerek?

neden hala aklımdan çıkmadın? çoktan çıkıp gitmen gerekiyordu. balık hafızalıydım ben. çoktan unutmam lazımdı seni. neden unutamadım? lan aptal ne yaptın da bu kadar sevdirdin. bu kadar aklımdasın? söylesene sen bana ne yaptın?
seni özledim diye kaç insanı sana benzeteceğim? kaç insana aşık olacağım? kaçını seveceğim? kaçından bi sen yapacağım?
sen benim puzzle'ım gibisin. hatta puzzle'ım tablasının. bulduğum her insan senin bi parçan. elbet bir gün puzzle'ım bitecek ama bittiğinde sana benzeyecek mi? bi' sen olacak mı? yani ne anlayacağın ne kadar insanı toplarsam toplayayım, ne kadarına aşık olursam olayım, ne kadarını seversem seveyim. bi sen asla olmayacak.



9 Nisan 2013 Salı

saçlarımı oksarsan ben iyi bir çocuk olurum.

her şey rüya.
uyanacağım.
uayndığımda biraz gözümde yaş olacak kabus görmüş gibi olacağım.
ilk önce sana sarılacağım.
sımsıkı...
gözlerimdeki yaşları sileceksin.
şalınla...
çünkü rüyadayız sevgili biz.
bir gün uyanacağız.
ben senin dizlerinde uyuyorum şuanda
aslında her şey rüya.
dizlerinde yatmak o kadar iyi gelmiş ki bana bildiğin o andan sıyrılıp atmışım gelecek hayallerine dalmışım...
sen saçlarımı okuşuyorsun.
nasıl bir rüyaysa sen saçlarımı okşadığında hayatım düzende oluyor.
sen saçlarımı okşamadığında ise hayatım bombok oluyor.
rüyadan uyanmak üzereyim.
uyanmalıyım.
uyandırmalısın.
sıkıldım artık bu rüyadan.
en sevmediğin mekandayız aslında biz. ben senin dizlerinde uyuyorum. sen kaldırmaya çekiniyorsun. sen korkuyorsun ben uyanmak istiyorum ama sen korkuyorsun.
bana zarar vermekten üzmekten aniden uyandırılmamdan korkuyorsun.
beni uyandırma zamanı gelmedi mi sevgili?
belki de her şeyden çok istiyorum uyanmayı.
avazım çıktığı kadar bağırıyorum ama bir ben duyuyorum çığlığımı...
karınca gibiyim...
ben seni herkesten çok seviyorum ne olur uyandır beni sevgili ne olur bitsin şu içimdeki tükenmek bilmeyen hüzün, umutsuzluk, özlem...
ne olur uyandır beni sevgili...

ne olur bitmesin
içimdeki sevgi
içimdeki aşk
bitmememeli 
sen
ben
şifa
ulaş

6 Nisan 2013 Cumartesi

bir parça sen artık hep yanımda...

sana söz veriyorum.
tüm kalbim sen olacaksın.
tüm sorunumda
başka insanları başka sorunları düşünmeyeceğim. kimseleri umursamayacağım.
sadece sen olacaksın sadece seni düşüneceğim seninle kalbimi yoğuracağım...
kısacası kalbim de, aklım da sen olacaksın.
başkalarını düşünüp neden kendimi mahvedeyim ki? neden boş yere üzüleyim.
en kötü anımda seni düşüneceğim. senin yaptığın güzellikleri
bugünlerde onu anlıyorum en kötü anlarımda bir tek seninle konuşursam seninle olan güzelliklerimi düşünürsem rahatladığımı. evet evet sen benim kötü günlerimin ilacısın.
başı ağrıyan hastanın çaresi olan ağrı kesici gibisin. söküp atıyorsun kalbimdeki aklımdaki tüm kötülükleri.
bir anda seninle olanları düşünüyorum. hayallerimizi olmayacak ama düşünüyorum. onlar iyi geliyor.
neyse ya ben hep seni düşüneceğim.
senin hatırandan bir bileklik yaptıracağım. onun içine senden kalan bir şeyi koyacağım deniz yıldızının bir parçası ya da ne bileyim işte bir şey koyacağım. seni hep yanımda taşıyacağım. cüzdanımda taşıdığım deniz yıldızının bir parçası gibi. sen yanımda olunca ben hep mutlu olacağım sevgili buna adım gibi eminim.
seni çok özlüyorum. seni çok seviyorum bilmeni isterim...

bir tek sen ol.
bir şey olmaz bana.