28 Mart 2013 Perşembe

anlıyorum evet anlıyorum...

neden en sevdiklerimiz bizi hep üzer? onlara ne kadar bağlanırsak o kadar üzerler bizi. o kadar kırarlar. ulan sevdiğim insansın işte neden üzersin ki? annemden ötere görürüm, kız kardeşimden, babamdan kısacası herkesten öte görürüm seni neden beni üzersin ki? neden?

sen orada öylece oturursun sadece onu seversin, onun için bir şeyler düşünürsün, onun için bir şeyler hayal edersin ama o bunları görmeden seni mahveder seni hergün yeniden öldürür...
en sevdiklerimiz bizi üzüyorsa sevmeyelim o zaman onları? hem üzülmeyiz.
ailemizden çok sevdiğimiz gördüğümüz insanların bizi üzmesi çok koyar insan koymalı da zaten ailen gibi görmüştürsün onları. onlar gibi sahiplenmiş, onlar gibi benimsemiştirsin. ama onlar ailen gibi olamazlar asla. gerçek ailen seni üzmezken onlar seni üzmek için bir yanlışını arar arar arar ve bulur.

en kötü günümüzda patladığımız annemiz, babamız, kardeşlerimiz neden bizi hiç bırakmayıp yanımızda olur da ailemize benzettiğimiz insanlar bizim ağzımıza sıçar?
gerçek ailemiz hep yanımızdadır onlar asla vazgeçmez senden ne olursan ol. zorunluluktan mı? vazgeçmiyorlar acaba dersin hayır asla onlar sana bakmakla zorunlu değildir uzakta olsanda senden asla vazgeçmezler.

sanırım geçte olsa insanların yüzünü görmeye başlıyorum, görüyorumonların ne bok olduğunu. kimin beni gerçekten sevdiğini kimin benden nefret ettiğini görebiliyorum. ailemi kimsenin üzerine görmemem gerektiğini anlıyorum.

bir sen, bir ailem kimim var ki geriye?

24 Mart 2013 Pazar

sınavın nasıl geçti?

sınavın nasıl geçti? ne yaptın? istediğin gibimiydi sınavın? sınavdan sonra cevaplara baktın mı? baktıysan nasıl geçtiğini öğrendin mi? bu konuyu çok merak ediyorum...

22 Mart 2013 Cuma

dinle seveceksin...


Nerden düştüm dönülmüyen kavşaga
Özlem duydun çiçek açmış yapraga
Canli canli koydun beni topraga
Haber salma daha gelmem yanına
Deli oldum divaneydim peşine
Genç yaşimda zehir kattın aşine
Hayal olup girme benim düşüme haber salma daha gelmem yanına
Gelin oldun kınalandi ellerin
Derte düştün incelendi bellerin
Benden başka görmez olsun gözlerin
Haber salma daha gelmem yanına

Benim için Üzülme-Herem-Haber salma daha gelmem artvine dinle seveceksin.
son günlerde dinlediğim en güzel türkü...

bağları kesmekte neyin nesi?

Bu yazının altındaki yazıyı da mutlaka oku. önce onu oku sonra bunu.
senden bağlarımı kestiğim gün benim öldüğüm gündür.
senden bağlarımı kestiğim gün güneşin batıdan doğduğu gündür.
senden bağlarımı kestiğim gün  Hz. İsrafil'in Sûr'a üflediği gündür sevgili.
kısacası ben senden asla bağımı kopramam çünkü bi insanın içinden kalbini söküp çıkartmak nasıl mümkün değilse seni de benden yok etmek yada bağlarımızı kopartmak da mümkün değil.
ya sevgili sahi seni tınlamadığımı mı düşünür oldun?
bi anne için çocuğu neyse sende benim için o'sun. o denli sevdim seni.
yeri geldin çocuğum gibi oldun.
yeri geldin en yakın arkadaşım.
yeri geldin en şehvetli kadınım... yani sevgilim.
soruyorum sana insan bunları düşündüğü ve deli gibi onun için yanıp tutuştuğu biri için nasıl bunu yapabilir ki?

ah be sevgilim. başına eskiyi yerleştiremediğim tek insan. zor günlerimin dayanağı. dert ortağım. hayallerimin kadını... seni çıkartmak nasıl mümkün ki? sana dayanmak nasıl mümkün? söylesene be kadın bi insan gözlerine nasıl dayanabilir? gülüşüne, ahlakına nasıl dayanabilir?
inanmıyorsan geç aynanın karşısına bak kendine. bak ulan işte gör oradaki insanı deli eden her şeyi... seni sevme nedenimi gör. sonra gel bir de benim gözümden gör. gördükten sonra aç bedenimi çıkart kalbimi duy ismini...

damarlarımdaki kanımdaki elif harfini gör hisset. eline bulaşan kanlar olmasın eline bulaşan bir elif bütünü olsun. çünkü benim vücudumda kan yok. elif var. her yerimde elif. onunla yaşıyorum onunla kalkıyorum onunla büyüyorum onunla dayanıyorum. benim her yanım sensin sevgili sen.
gidişinin ardından söylediğin "Allah'a emanet ol" cümlesinin anlamı gerçekleşecek diye hergün etrafıma daha dikkatli bakar oldum. her yerde seni arıyorum la sevgili. içimdeki elif aşkı öyle bi büyüdü ki sığmıyor artık bi ben yetmiyor... gördüğüm her taksiciye seni anlatır oldum, yolda gördüğüm yaşlı dilenci amcalarla bile senin kulağını çınlatıyorum arada . arkadaşlarımı saymıyorum bile. onlara anlatmıyorum çünkü onlar da sana aşık olur diye korkuyorum kızlar ama olsun ne olur belli olmaz...

lütfen bir daha benim için o şekilde düşünme olur mu? seni görmemezlikten asla gelmem. görebileceğim tek kişi sensin şu hayatta bunu hala anlamış değilsin. anla lütfen olur mu?  bu yazıyı yazarken bu şarkıyı dinledim. biraz ağladım biraz mutlu oldum ne bileyim. içimde garip bi his vardı.
http://www.dailymotion.com/video/xe71ld_ozdemir-asaf-seni-saklayacayym_music#.UUuTFxd7JBl dinle olur mu?

sorguladım.
üzüldüm.
bağlarımı kesmedim.
kesmeyeceğimde.
keseceğimiz tek şey.
kurdale olsun sevgili...
ya da
ben salatalık keseyim sen domates biz bunları keselim.
ya da
minik parmaklı oğlumuz yada kızımız için aldığımız oyuncak arbanın kartonundaki ipleri keselim ne bileyim biz böyle şeyler keselim sevgili.
aramızda bağları kesmekte neyin nesi?


hayallerimiz için.
bi ev,
bi araba,
bi ofis,
şifa
ulaş

alttaki yazıyı da mutlaka oku. önce onu oku sonra bunu.


seni neden bu kadar çok ezberledim?

ah be çalıkuşum ah be güzel gözlü yarim...
sana kaç kere dedim ben beni dinlemeden etmeden yargılama bir şey yapma diye?
ben senin üzüleceğin bir şeyi yapar mıyım hiç? yada seni takmamazlık gerek bir şey yapabilir miyim a be güzel gözlüm. gül yüzlüm...

demişsin ki
"en ıyısının bu oldugunu dusundugumden sildim.yazmis oldugum seye yorum yapmaya lüzum bile görmedin.bosuna sorgulama ve üzülme belkide bagları tamamen kesme vakti artık"

ah be sevgili. başına eskiyi konduramadığım kadın. ömrümün sonu. sonum benim....
sana bir şeyler yazıp tam da sınav üstü kafanı karıştırmamak içindi bu denli susmam. bu denli cevap vermemem. bir şey yazıp her şeyin boktan olmasını sağlamamam içindi susmam... bilirsin hep konuştuğumda bir şeyleri mahvediyordum. ısrarcı oluşumda seni kaybettim. hayatını mahvettim. işte bunlardan birini daha yapmamak için de susup sınavdan hemen sonra cevap verecektim. sırf senin kafan karışmasın sınav öncesi beni düşünme yada burayı düşünme diye sustum...sen ise gelmiş bana bu şekilde bir şeyle geliyorsun yapılır mı bu be sevgili? yapılır mı?

bi insan hergün girdiği bloga yorum yapamaması ne demek biliyor musun? biliyor musun ha söyler misin? sabretmek istedim beklemek istedim hayatını daha da mahvetmemek için sınavının geçmesini bekledim. ki biliyordum böyle düşüneceğini günler öncesinden düşünmeye başladım elif kesin böyle düşünecek adım gibi eminim dedim ve yine yanıltmadın beni bu sefer yine ağlıyorum ama bu mutluluktan yada biraz kırgınlıktan. seni adım gibi ezberlemiş olduğumdan, seni nefesim gibi biliyor olduğumdan sevgili bu hüzün yada mutluluk adı neyse işte...

sen beni bu kadar mı tanıyorsun be elifim. bu kadar mı... senin yorum yapman için yanıp tutuşan bir herif oldum buralarda tam da yorum yapmışken neden cevap vermeyeyim ki be gülüm...

seni seven bu aptal neden yazmasın sana be aptal bok kafalı sadık yarim!

seni hep sevdim.
seni hep takip ettim.
seni hep özledim.
bi kere dinle olur mu beni? 
son kez olsada inan bana sevgili...

21 Mart 2013 Perşembe

sevdim, kaçtın, geldim sevdin

bugünlerde çok üzüyorlar sevgili beni.
ailem,
arkadaşlarım
sevdiklerim
sen...
herkes mahvedercesine üzüyor mahvedercesine...
ağlamayı bilmeyen gözlerim bu aralar ağlamanın romanını yazacak kıvamdalar. bi insan her gece yatarken ağlayabilir mi? üzülebilir mi?
neden beni twitterdan sildin? neden!? seni takip edebileceğim tek nokta oraydı orada olsanda seni görebiliyordum. uzaktanda olsa takip edebiliyordum.
neden böyle bir şey yaptın? niçin?

yokluğunda bile seni severken neden böyle bir şey yaptın sevgili? niçin?
ben bu aralar çok kırgınım sevgili çok dargınım hayata insanlara sevdiklerime çekip gitmek istiyorum buralardan. insanlardan yeni bir hayat istiyorum belki de .
tanımadığım insanları sevmek istiyorum. onlara inanmak onlara bağlanmak onların beni kırmayacağını düşünmek istiyorum ama böyle bir insan topluluğu yok biliyorum.
ben senden sonra herkese kırılır oldum herkese senin kadar kırılır oldum. her kırılış senin bi parçan sanki. her bir şeyin altından nasıl oluyorda sen nasıl çıkıyorsun? nasıl becerebiliyorsun kalbimden bir anda fırlamayı?

neden sevgili?
çok mu kırdım seni?
çok mu sevdim?
bundan mı kaçmaların?

15 Mart 2013 Cuma

gidersiniz yanimdan çogalırım...

dokunmak istiyorum dokunamıyorum.
sarılmak istiyorum sarılamıyorum.
deli gibi ulan deli gibi seni seviyorum deli gibi seviyorum.
kimse senin gibi değil olmayacakta. her acı bir seni hatırlacak.
seni uzaktan sevmekten yoruldum. dokunmak istiyorum. sarılmak istiyorum sana. senin kokunu içine çekmek istiyorum. hastalığımı unutmak istiyorum. bu dünyada sevginin olduğu bi yerde seninle otumak istiyorum kaplumbağamız olsun canonumuzda oldu zaten bırak her şey bizim istediğimiz gibi olsun. anlamıyor musun be sevgili özledim seni herkeste seni arıyorum. sen diye hep başkalarına gidiyorum onlar da üzüyor. kırıyor biliyor musun sevgili . bi seni sevdim ben sevemiyorum kimseyi senin gibi olmuyor kimse. olmuyorlar olamıyorlar.
ern yakın arkadaşıma seni anlatıyorum tanışma hikayemizi gülüyoruz ama içim kan ağlıyor şuan ağladığım gibi. yakın olmak istiyorum sana. yakın yanında uyumak uyanmak. kokunu içime çekmek istiyorum. tüm dertlerimi sana anlatmak istiyorum oturup kafanı şişirmek istiyorum kimsenin şişirmediği kadar.
içip içip sarhoş olmak istiyorum sadece sen toparla beni istiyorum sen toparlarsın beni kimse toparlamaz biliyorum. kimsesizim ben ailemden başka kimsem yok biliyorum.
gülen pozlar veremiyorum. insanları güldürüyorum ama hep içim ağlıyor bilmiyorlar onlar onlar salak aptal gerizekalı. omzuna yaslanıp ağlayacağım kimsem yok hastalığımı oturup anlatacağım kimsem yok en çok bu koyuyor. hep kandırıyorum onları kimse bilmiyor hastalığımı. hedef şaşırtıyorum onlar saçma bir şey bilecek ama aslında gerçeği bilmeyecekler. söylemeyeceğim kimse bilmeyecek sen bile. çünkü gidersiniz yanımdan o zaman da yalnız kalırım. gerçi şimdi de yalnızım daha ne kadar yalnız kalabilirim mi?
hep yalnızım ben sevgili. yalnızlık boktan çok boktan. bi sen varken çifttim. sen gittin tekim hep. hep yekim. bokum ya bok.

ben yalnız ölücem sevgili.
ben yalnız ölücem...

12 Mart 2013 Salı

sahi benim evim nereydi?

özledim kelimesi ile yazmaya başlamak istemiyorum. ama ne yapayım hep bununla başlayabiliyorum. bununla derdimi anlatmaya çalışıyorum. bazı bahaneleri hep özledim kelimesinin ardına saklıyorum. sanırım haklıyımda içimdeki sana karşı olan tüm her şeyi "özledim." kelimesinin ardına sığdırmaya çalışan koca bi aptalım. oysa özlediysem bir şeyler yapmam gerek. gelmem gerek peşinden koşmam gerek ama yapamıyorum ki seni üzeceğim için üzebileceğim için korkuyorum. bu korkmalar beni bu bahanenin ardına saklıyor.

bazende seni seviyorum cümleleri ardına saklanıyorum. içimdeki sana olan her şeyi kocaman şeyi bir seni senden fazlasını basit bir seni seviyorum cümlesine sığdırmaya çalışıyorum oysaki sen bundan fazlalarını hak ederdin. seni seviyorum cümlesini senden sonra herkese rahatça söyleyebilir oldum. arkadaşıma çünkü biliyorum basit o herkese söylenebilir. sana söylendiğinde zor ve anlamlıydı. yani diyeceğim o ki sende bir güzeldi. akşam güneşine karşı içilen çay gibi. sabahları içilen simit karper çay gibi bir şeydi be sevgili seni seviyorumu sana demek. bir de yemekten sonra içilen bir sigara gibi tatlıydı. huzur veriyordu insana. ona ihtiyacın olduğunu anlıyorsun içmesende olur ama içersen bi başka olur akşam yemeğinden sonra sigara. işte benim içinde sana seni seviyorum demek bu şekilde bir şeydi. söylemesem olur ama öylesem bi başka olur be sevgili bi başka.

bu aralar içip içip sarhoş olmak istiyorum daha önce yaşamadım ama nasıl bir şey sarhoş olmak? insan tüm derdini kederini unutuyor mu? sevdiklerini unutuyor mu? acıları diniyor mu? daha az mı geliyor sevdikleri aklına? doğruları mı söylüyor sarhoş olunca? yalanları mı? sarhoş olmak istiyorum. birilerinin beni eve bırakmasını teyze bak oğlun ne halde demesini istiyorum. cünkü herkes beni gülüyor zannediyor... gülünce mutlu oluyor ya insan mantıken bunun hiç derdi yok düşüncesi beyinlere yer edilmiş ya. işte onun gibi bi kuramı yok etmek istiyorum. gülüyorum ama içimde binlerce fırtına kopuyor. en büyük olanıda sen. hiç bi fırtına senin yerini alamıyor. hastalık mı? hayır! gelecek mi? hayır! en büyük fırtınam sensin. ama öyle olmasın anneme karşı mahcup olurum. kimse getirmesin beni eve ben kendim gelebilirim eve güçlüyüm gelebilirim. sarhoşkende eve gelebilirim! sahi evim bağcılardaydı di mi? esenler? güngören? sahi benim evim nereydi.